Husbilshelg

I helgen var det dags för lite husbilsturné. Vi hade inga fasta planer men vädret verkade bli bäst neråt västkusten så med siktet inställt nånstans runt Falkenberg bar det av i fredags eftermiddag. Med en husbil modell äldre som bara gör kring 90 km/h under gynnsamma förhållanden så hinner man dessutom se en massa man inte lägger märke till annars.


På vägen västerut stannade vi till för att handla i Ulricehamn. Det pompösa huset till höger är stationshuset och hade bilden varit tagen i början av 1980-talet hade det varit fullt med spår från en linjen genom svarta bilen och ända förbi bildens vänsterkant.


Övernattningen blev på en något blöt camping (men det GÅR att sitta ute och äta och grilla om man hakar i markiserna i varandra som ett stort tak..) och på morgonen satte vi av ganska tidigt. Det ovackra vädret höll i sig men som tur var hade kön hunnit in när vi kom så vi kunde gå direkt in för att betrakta köphysterin inne på.. just det, GeKås i Ullared. För er som varit där och vill ha en ursäkt kan ni ju alltid skylla på att det gamla stationshuset behövde en titt, det finns nämligen kvar och fungerar som Rastarestaurang numera.


Ett antal kassar senare styrde vi färden lite mer hemöver igen och hamnade till slut i närheten av Omberg där vi tog plats på en stor parkering/uppställningsplats. Vädret verkade bättre den här kvällen och vi kunde till och med duka upp allt ute utan att behöva veva ut markiserna. På något sätt fick vi för oss att alla skyltar om cykellopp (platsen ligger ju i kanten av Vättern..) råkade sitta kvar efter förra helgen alternativt satt uppe redan nu för att informera om kommande helg..


På morgonen började dock cyklandet. Olika cyklar och olika stilar. Efter att ha pratat med en funktionär i närheten av vår uppställningsplats fick vi slopa idén på att se på utsikterna utan istället bara ta oss så smidigt som möjligt ut ur det övercyklifierade området. Eftersom man släppte iväg deltagarna i klungor med viss tid emellan så uppstod det luckor på vägarna och vi kunde påbörja färden hemöver.


Nästa stora stopp blev Vadstena där vi kunde betitta både en museijärnväg under upprustning och slottet. Tiden går fort när man har roligt och några timmar senare var det dags att åka ännu mer hemöver än tidigare. Efter att ha delat våra vägar i Askersund var det inte superlångt hem och helgens resa kunde avslutas.

 

Detta inlägg är publicerat i resor. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FireStats icon Använder FireStats