Första semesterturen

Vi bytte Östkusten mot Västkusten vilket innebar att husbilsturen som skulle gått till Norrtäljeområdet istället blev en sväng till landets andra sida. Vi körde utan någon konkret plan förutom att vara hemma hos Mirellas mamma innan måndag kväll.

I torsdags, med andra ord den 12/7, bar det av hemifrån och vi tuffade på västerut. Husbilen är en Bürstner från 1992 med en topphastighet (med solen i ryggen, hemlängtan och nerförsbacke) på 110 km/h men eftersom vi inte hade bråttom funkade den mer normala toppfarten på ca 80 km/h jättebra. I uppförbackar sackar den rejält men vi har inte gått bet på att ta oss upp där vi kört.. ännu. 

Första natten körde vi en beprövad övernattningsplats, nämligen det gamla stenbrottet i Hällekis. Enkelt och bra som vanligt, och även denna gång var det nästan tomt på husvagnar/husbilar. Nytt från förra året var att man nu skyltat vägen lite bättre och fått upp en informationstavla.

Fredagen bjöd på rätt bra väder och efter en något seg start fortsatte vi mot Lidköping för att bland annat gå på banken(!) och besöka Delicatos fabriksförsäljning. Det senare behöver kanske ingen förklaring även om Delicato inte är det bästa märket för negerbollar och annat.. men banken då? Jo, det är ju så i dessa moderna tider att Swedbank (och kanske andra också?) mer och mer slutar med kontanthantering! Jo, du läste rätt.. Hemma i Hallsberg kan man inte sätta in pengar alls längre utan man hänvisar till en av mackarna(!) där man kan sätta in 1500 pix/tillfälle. Jag kan nog kanske kallas bakåtsträvare ibland och jag förstår att man tänker på rånrisken, men banker SKA ta emot kontanter. Så är det bara. Allt annat är VANSINNE.


Delicatooutleten i Lidköping bjuder på berg av mums..

Nå, efter avklarade affärer fortsatte vi till Vargön, gjorde ett stopp vid Tygladan, passerade genom Vänersborg, gjorde ett snabbt stopp vid Korseberg, passerade Trollhättan, Uddevalla och tog vägfärjan över till Lysekil. På färjan hamnade vi bredvid en bil där killen i passagerarsätet ville få TaxFree-känslan på sitt eget lilla vis.. han hade en flaska Zingo och en flaska Explorer och körde varannan klunk-principen.

Efter att ha kört runt och funderat lite valde vi en ny ställplats där lokstallet tidigare fanns. 120 pix inklusive el och vatten är rätt bra även om man inte kunde skruva ner måsvolymen, men såna hör väl i och för sig till kustlivet och det störde inte så hemskt mycket egentligen. Det var dessutom förvånansvärt lite oljud för att vara en fredagkväll.. 

Lördagsmorgonen bjöd på sovmorgon och jag hann med att fota ett extratåg (eller ja, ni andra som är järnvägsinsatta vet att det inte var tåg utan en annan benämning, men i alla fall..) kört Uddevalla-Lysekil-Munkedal-Lysekil-Uddevalla i samarbete mellan några driftiga förare, Järnvägsfrämjandet och kommunerna längs banan för att visa att det VISST går att köra persontrafik även på Lysekilsbanan.


Trevagnarsreginan 3266 under första uppehållet i Lysekil.

Efter frukost och annat tuffade vi vidare norrut. Dagens mål var efter ett tips på kompisen Calle inställt på Kyrkvikens camping utanför Kragenäs och på vägen dit blev det en tur till Grebbestad för att besöka kompisen Michaelas sommarställe. Där dumpades också det mesta av inköpet från Delicatooutleten till viss överraskning och glädje.

Så småningom var det dags att åka vidare och vägen mot canpingen visade västkusten från sina bättre sidor med berg, vatten och strålande sol. Campingens ägare visade sig dessutom vara en mycket serviceinriktad man som visade oss till vår plats genom att cykla före och dessutom hjälpa till vid inbackningen av husbilen.

Ännu en sovmorgon blev det på söndagen och med målet inställt på ’en bra bit hemöver’ gav vi oss iväg. Ett snabbt besök i Strömstad och sen iväg till köpcentrorna(?) vid Svinesund.


Godisfabriken vid Svinesund..

En del godis- och annat handlade senare styrde vi vidare mot Årjäng. Det finns ingen smidig väg ’direkt över skogen’ utan GPSen gav oss förslaget att köra genom Norge, via Halden, väg 21, via Örje och ut till Töcksfors för att sen hamna i Årjäng. Förutom att det här blev Minus första besök i Norge visade sig vägen vara mycket spännande att åka. Backar, skarpa kurvor och nästan lite alplandskapsutsikter.


Ibland passerar vi gränsen!

Vi handlade på köpcentret i Töcksfors och sen bar det av mot Sandaholm vid Järnsjön. Där var det dock fullt med husvagnar/husbilar och det såg väldigt stängt ut så vi fortsatte längs E18 för att hitta något bättre ställe. Ett o-tips för er som är ute är att ställa sig vid bussbytesplatsen vid Knöstad. Vi stannade till för att se om det var något att testa, men ljuden från bilar och bussar var lite väl högt. Klockan och tiden hade sprungit iväg och den nypåkomna plan 3 fick bli ’någonstans vid planerna i Värmlands bro’ dit vi kom framåt 22.45 på kvällen.

Måndag och dags för hemfärd! Ett besök med mat i Liljedahl och sen full fart hemöver. Så småningom landade vi i Fellingsbro hos Mirellas mamma och resan var över för den här gången.

Detta inlägg är publicerat i resor. Bokmärk permalänk. Skriv en kommentar eller lämna en trackback: Trackback URL.

Skriv en kommentar

Din epostadress delas eller publiceras aldrig Obligatoriska fält är markerade med *

*
*

Du kan använda dessa HTML-taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

FireStats icon Använder FireStats